16 Ağustos 2013 Cuma

SAMOS ADASI

Samos adasına gitmek için önce kuşadasına ulaşmak gerekiyor.....
biz gene bir bayram tatiline denk getirdiğimiz gezimizde biler otel araba kiralama işini adaya varmadan yapıp feribottan bir gün önce kuşadasındakı meander de check ın yaptırarak işimizi kolaylaşırdık.
adaların içinde ulaşım galiba en pahalı samos adasına genco ve ben gidiş dönüş için 55 er Euro Zeynep için 25 Euro verip toplamda 135 euroya feribot biletlerimiz aldık oteli meander ayarladı ama benden tavsiye phaytagora köyündeki LABİTO otelde sakın kalmayın..bugüne dek yurt dışı turlarımda kaldığım en berbat, en kötü banyosu olan en fecii kokulu oteldi..1 gece için katlandık mecbur çünkü parayı peşin ödemiştik .(
neyse ki 55 Euro ya 1 günlik kiraladığımız suzukı vitaramız fena değildi.


adaya 2 feribot kalkıyor yoğun günlerde biri günübirlik gidenler için diğeri bizim gb açık dönüş alıp kalacaklar için. önce günübirlik gidenlerin feribotu yanşarı onların süresi az olduğu için yaklaşık 45 dakıka feribotta onların çıkmasını bekledik.yunan pasaport poliside gıcıklık yapabiliyor...
feribotta beklerken limana şirinbi yolcu gemisi yanaşıp biton turıstı bırakıverdi:)
feribotta iner inmez gördüğüm araba ve her yer taksim samosta............

süper arabamız vitara.biz adayı dolaşmak için 15 Euro luk benzin aldık.ama fazla geldi:)) 10 euroluk benzin ile tüm adayı dolaşabilirsiniz..

arabayı alır almaz otele yerleşip çıkıyoruz.ilk durak manolates köyü.
yemyeşil ağaçların içinden köye tırmanıyoruz...
dar sokaklı seramık işinin çok yapıldığı dağda şirin bi yunan köyü..asosa benzetiyorum biraz..




manolates de otoparkın karşıısında minicik bir cafe tabii benım deyimimle;
onlarınkiyle taverna olan şirin bi teyzenın yerıne oturuyoruz..bir yunan adası klasığı greak salata ıspanklı punch zeytın ve patates kızartması söylüyoruz.zeytın şahane hele zeytınyağı dahada şahane:))

manolatesden ayrılıp kokarı oradan kerveliye geçiyoruz.samosta biz en çok kervelinin denizini seviyoruz.burası küçücük bir koy ve köy....1 tane restaurant var..Zeynep denize giriyor biz bişiler içiyoruz.

adada tüm yunan adalarında olduğu gb bol balık kalamar ahtapot ve hertürlü denizürünü bol.benım aram yok bunlarla ama Zeynep ve Gençer balıkları götürüyorlar:))

akşam otele dönüp yemek için phytagorideki salaş bi yunan tavernasını seçiyoruz. denız kenarında kum üzerinde masalar..Dimitri isimli garson ve galiba tavernanında sahıbı genç koştura koştura servise yetişmeye çalışıyor...masalar tıklım tıklım.yemeğimiziyiyip zeynebin uykusu geldiği için otele dönüyoruz.

Phytagorıdeki meşhr dondormacı oragne:))
ertesi sabah 11:00 gb arabayı bırakacağımız için sabah erkenden kalkıp gitmediğimiz tüm köyleri gezip arabayı bırakıp diğer tüm feribot bekleyen türkler gb samosun çarşısında vakıt geçiriyoruz.....
burada bolca hediyelik eşya satan dükkan cafe ve güler yüzlü garsonlar var...

adada bulunan benetton mağazasında %70 indirim vardı bolca alışveriş yaptık..frappeye ve greak salataya doyduk :)
Samos merkezde bulunan lucky strıke isimli cafe masaya oturur oturmaz suyumuzu getirdi kalkana kadar 3 kez şişeyi değiştirdi ama diğer cafeler gb su parası almadı :))


milk  shake ve greak caffe....

Samos merkezde dar sokaklı şirin evlerin olduğu gezilmeye ve alışverişe değer bir yer...


ve burada da bankalar 14.30 da kapanıyor.bir bankacı olarak tayınımı istiyorum:()

kısaca Samosta kalınmalı, araba kiralanmalı, harıta ile gezilip her türlü tabeladakı köye girilip gezilmeli..zeytın ve zeytınyağı denenmeli ..kesinlikle Labıto Otelde kalınmamalı....
vizenız yoksa kapıda vize alarakta gidebilirsiniz.ama bizim gb 6 aylık yunan vizesi alarak çok daha rahat olabilirsiniz..
adaya veda edip dönüyoruz..1,5 saat süren yol yorgunlukla bitiyor........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder