12 Ocak 2013 Cumartesi

PRAG


Aliye , Çiğdem ve zeynonun prag macerasında macera uçakta başladı..uçakta bıck bıck konuşan zeynodan kaçan çift arkada tarafa kaçarak turun ilk anısına imza atıldı:))

 size tavsiye bi bahar ayında Prag’da olmanız.Biz ekim 15de gittiğimizde ve uçaktan indiğimizde karla karşılaşmış ve spor ayakkabılarımızla ölece kalakalmıştık ..

Şehir içi bi otel her yerde olduğu gb burada önemliydi.
Metroya otobüse ve merkezde  ve alışveriş merkezlerine  yakın yürüyerek gezebileceğiniz  bi OK şehir oteli yeterli olur.





Pragda tur şirketlerinin götüdüğü turlara katılmaya ihtiyaç yok.çat pat bi İngilizce ile bile heryere metro ve otobüsle rahatlıkla gidilebiliyor.Halk çok yardımcı otobüs duraklarından alacağınız harıtalar ve gitmeden önce yaptığınız bir araştırma ile 4 günde şahane bir Prag tutu yaşayabilir hatta kimsenın gitmediği görmediği yerleri görebilirsiniz.
Biz sabah otelde kahvaltımızı edip deli gb yürüdük yürüüdk yürüdük..ölece tüm şehrı gezdık arşınladık ...binmediğimiz metro otobüs kalmadı hatta ben metroda cep telefonumu düşürüp telefonsuzda kaldım.


 
Şehrı yürüyerek gezin..öncelikle Old town meydanı ve eğlenceli saat kulesi dönmeden birkez daha gidilen keyıflı bölgesi.Burada bolca alışveriş yapılabilir , yemek yenebilir ve insanların hayranlıkları izlenebilir.
Starbucks da oturup kahvenizi yudumlayıp doyasıya yürüyerek gezin..
Saat başı öten saat kulesini görmek için starbucks iyi bi dinlenme yeri.
Kule şaşane  kimse gördüm beğenmedim demesin….biz bayıldık....yağmur altında saatı ızledik.


 
Yürüyüşün devamınında Charles köprüsünde resim çektirmek şehri izlemek( özellikle gece) ve hayran hayran bu şehre bakmak var…


 
Prag kalesinin muhteşem ihtişamı ve ara sokaklarda ki Oyuncak müzesine de girmeden dönmeyın.Pek çok kişi burayı atlıyor ama tavsiyem içeride oyuncak özellikle bebek koleksiyonlarını mutlaka görmeniz…oyuncak müzesi şahane zeyno bayıldı tabii bizde..


 
Akşam yemeğini palladıum alışveriş merkezinde yiyebilirsiniz.ama çok yoğun domuz etı kokusu var...bol bol sandviç ve sebzeli pizza tüketip marketlerden çıkmadık biz.

2.gün karlovy Vary ‘ e gitmek için önce metroya oradan otobüse biniyoruz.tur kişi başı 50 euro istiyor biz sanırım üçümüz için 20-25 euroya gidip dönüyorus:))
2 saat süren yol boyunca  kliseler, köy evleri ve yeşillik bizi büyülüyor…
Çok ucuza metro ve otobüsle vardığınız bu şehirde şahane atmosfer ,
Şehrın ortasındaki oteldeki havuz içilen sıcak su , ayyaş çek askeri heykeli, ve bolca cam hediyelik eşya ve kuklalar satan esnaf. ……..
Çocuklar içinde çok keyıflı ve büyülü atmosfer…
Yalnız dönüş saatlerine ilk otobüsten indiğinizde bakmanız lazım ki dönüşte ya otobüsü kaçırmayın yada çok beklemeyin…

bu arada zeynep çok lüks bi mağazada çok şık cam bi eşyayı kırıyor allam nasıl bi deliridmse mağaza sahıbı hiçbişii demediydi bile:))

Pragda Avrupanın enbüyük hayvanat bahçelerinden biri var. Hiçbir turrn götürmediği bu hayvanat bahçesine önce metro ardından otobüse binerek gidebilirsiniz.Troje bölegindeki hayvanat bahçesine ulaşmakda gayet basit. yalnız biz giderken bi otobüse kaçak bindik..heyecan süper.ama zaten kımsezormuyo bilet falan....

Yalnız pargada 3 hat metro var kırmızı sarı ve yeşil. Bizim gb yanlışlıkla yanlış hatta binip sonra geri dönüp tekrar tekrar dolanabilir ve çok eğlenebilirsiniz.

6 euro ya girebildiğiniz hayvanat bahçesinde her hayvanın doğal ortamı yaratılmış durumda. Forbes tarafından 2007 yılında dünyanın en iyi hayvanat behçeleirnden biri seçilmiş …su samurları..maymunlar..penguenler..hepsi doğal ortamında şahane bi hayvanat bahçesi..


 
ve ayrıva kültür kenti olan Prag da  neredeyse 24 saat eski şehrin bir çok yerinde konser duyuruları göreceksiniz.. Ama en önemli konser yerlerinden biri Municipality House yani Belediye binası….

Prag' da bol kukla tiyatrosu var; hediyelik kuklaları Stare Mesto ( Eski Şehir ) market te bulabilirsiniz..

biz pragda bol bol yedıkk yedıkk yedık..güldükkk eğlendik.. kaldığımız otelde sabaha alıye ve ben uyurken bi gümm sesı ıle uyandık..zeynep gardolaptan yukarıya koyduğumuz çikolatalara ulaşmak isterken kapağı kırmıştı:))
toplandık ve kaçıp çıktık otelden.....))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder