19 Ağustos 2012 Pazar

SAKIZ ADASI 1

SAKIZ ADASI...

sabah otelden çıkıp doğru çeşme limana.
inanılmaz kalabalık bayramın ilk günü ve galiba hepimiz bu bayramı SAKIZDA geçireceğiz...

pasaporttan geçip feribota giriyoruz.
hava inanılmaz çeşmede 2 gündür fecii dalga var feribotun yarısı ıslanıyor.....
paldır güldür ıslak ıslakk hoop sakızdayız.

Limana bizi karşılamaya gelecekler aracımızı alacağız.
aman allahım hayal kırıklığı minnak miniminnak bi chevrolet şaka gb.
alıyoruz arabayı otelımız Chıos Khandrıse gidiyoruz ki otel süper seçim.
oteldeki diğer türklerle konuşunca çok şanslıyız kimse araba bulamamış galiba son arabayı biz almışız..100 euro vercez günlüğüne desek hemen diyip alıcaklar oderece :)


arabaya atlayıp haritaları kapıp yola çıkıyoruz.ilk durak pirgi..1980 ler yaşanıyor sankı şehirde çok ilginç evler surların kalelErin içine kurulmuş ve ilginç bi boyama tekniği ile boyanmış evler..
ve o harika 1300 lerden kalma klise....
Pirgi mutlaka gezilesi görülesi dolaşılası bi köy.arabanızı bırakın ve yürüyerek dolaşın....

sırada Mesta var mestaya giderken yangını görüyoruz sakız yanıyor..aslında dün başlamış yangın adanın yarısı neredeyse yanmış..ağaçlar yanmış devrilmiş biyönde polis gitmemize izin vermiyor geri çeviriyor..
itfaıye helikopterleri havada ama sönecek gb değil rüzgar inanılmaz yoğun...

Mestada P irgi gibi tarih  dolu dar sokakları ilginç evleri ile görülmesi gezilmesi gereken bir köy..pirgiden az  biraz daha modern gibi ama aslında hava aynı hava....


mestadan çıkıca yangın güzergahından dolayı  polis yolumuzu değişiriyor...daha güneye gideceken Lithının limanıda buluyoruz kendimizi.

burası  bence vasat bi köy çok çekmiyor bizi yemek  yiyelım diyorus.meşhur girit salatası balık karıdes patates sipariş ediyoruz,balığı beğenmıyor genco diğerleri fena değil ve bence yemek çokda pahalı değil istanbulla fiyatlar aynı çeşmeden ucuz geliyor bana balığı beğenmediğimiz için parasını almıyor üstüne birde kahve ikram ediyorlar...

diğer köyleri gelip otele ulaşıyoruz..duşumuzu alıp dışarı atıyoruz kendimizi.chıos limanı alaçatı gb inanılmaz kalabalık yürünmüyor oturulmuyor çoğunluk türk otele dönüyor ve yarın için dinleniyoruz.

16 Ağustos 2012 Perşembe

HAYAT

HAYATINIZIN anlamı nedir.......

ben yaşamayı seviyorum..gülmeyi..eğlenmeyi..yemeyi....ama galiba en çok yenı yerler görmeyi keşfetmeyi..


hamileyken Gencomla 12 günde 3200 km yol yapmış ,İstanbul dan başlayan yolculuğumuz Antalya,kaş , kalkan fethıye patara saklıkent marmarıs Gökova akyaka izmir çeşme ......diye devam etmiş yukarıya ayvalık altınoluk  çanakkale yapıp tekırdağ üzerinden dönmüştük.

Zeynep yanı kızımın böylelikle anne karnında tatilleri de başlamıştı........

hayatımın tam anlamını bulduğum kızımla türkiye içinde bi çok yer..yurt dışında ..kıbrıs..prag..almanya..budapeşte..ve yunan adalarını keyifle gezdik.yakında başka yerler geliyor.....
hayatınızın anlamını bulmanız dileğiyle....

zeynep köln*doom selim ile..............